The B2B sourcing platform
Tedarikçi ol Giriş Yap

Karpuz,Kavun - Karpuz,Kavun,Wassermelone,watermelon,melon,anguria,καρπούζι,vodní meloun,арбуз,

Açıklama

Kavun ve karpuz dünyada ve Türkiye’de en çok üretilen sebzelerin başında gelmektedir. Her iki sebze de tek yıllık, sıcak ve ılıman iklim bitkisidir. Kavun ve karpuz açıkta yetiştirilmekle birlikte örtü altında da üretilmektedir. Karpuzun %95’i sudur ve besin değeri birçok besinde olduğu gibi kabuğunda saklıdır. Bu nedenle olabildiğince kırmızı etli kısmın altındaki beyazımsı kısım tüketilmelidir (2). Tarım ürünlerini çekirdeğinden kabuğuna kadar değerlendirmek mümkündür. Gıda, ilaç (doğal ilaçlar) ve kozmetik sektöründe kullanılan kavun ve karpuz kabuğu ise özellikle son yıllarda önem kazanmıştır. kavun ve karpuz kabuğu ihracatımız en çok Almanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan’a yapılmaktadır. Dönem dönem de ABD, Arnavutluk, İspanya ve Ukrayna’ya da ihracat yapılmaktadır. Kavun ve karpuz kabuğunun en büyük alıcısı ise İtalya ve Almanya’Çek Cumhuriyeti,, Polonya, Gürcistan, Bulgaristan, Rusya, Romanya, dır. Kavun karpuz kabuğu nem ve hava değişimlerinden olumsuz etkilen