Türkiye
Servis Sağlayıcı
Kuruluşumuz, her boydan ve her alanda faaliyet gösteren işletmelerin muayene, laboratuvar ve denetim alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak ve bu alanlarda ayrıntılı hizmetler vermek amacı ile faaliyet göstermektedir. Kurulduğu günden bugüne, kaliteli, hızlı ve güvenilir hizmet vermek anlayışını ilke edinmiştir ve çalışmalarını bu yönde sürdürmektedir. Kuruluşumuz iki noktada yatırıma ağırlık vermiştir: insan kaynağı ve teknolojik altyapı. Kuruluşumuz kadrosunda yönetici ve çalışanlar olarak eğitimli, deneyimli ve yetkin personel bulunmaktadır. Her biri alanında kendini kanıtlamış çalışanlarımız ile kuruluşumuz her geçen gün gücünü katlamaktadır. Bunun yanı sıra günün gelişen teknolojileri yakından izlenmekte ve ölçüm, test, analiz, muayene ve kontrol çalışmalarında en son teknolojiye uygun cihazlar kullanılmaktadır. Kuruluşumuz insan kaynağı ve teknolojik altyapısı ile doğru, kesin, güvenilir ve hızlı sonuçlar elde etmektedir. Kuruluşumuzun temel ilkesi, hizmet verilen bütün işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği bilincini yerleştirmek, yönetici ve çalışanların bu anlayışa sahip olmasını sağlamak, gerektiğinde bu yönde eğitici faaliyetler göstermek ve işletmelerin bu yüzden maddi ve manevi kayıplar yaşamasının önüne geçmektir. Kuruluşumuz bir yandan da bu yönde faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlara destek olmaktadır.
MUAYENE
Türkiye
Periyodik Muayene, Yasal mevzuatlar ile belirlenmiş, uygulanması zorunluluk arz eden gerek ürün güvenliği gerek piyasa gözetim denetimleri gerekse Avrupa Birliği serbest pazarları en başta olmak üzere, ürettikleri ürünlerini farklı ülkelere göndermeyi, ihraç etmeyi amaçlayan üreticiler, uluslararası teknik onaylarının doğruluğunu kanıtlarken bazı muayene, ölçüm & test işlemelerini yaptırmakla yükümlüdürler. İş Sağlığı ve Güvenliği konusu çerçevesinde bir ürünün temel gereklilikleri incelendiğinde, sadece üretim aşamasında değil, üretiminden sonra piyasaya arzı ile birlikte kullanım koşullarına bağlı olarak da düzenli olarak birtakım kontrollerin devamlılığı esastır. Piyasaya sunulan, hâlihazırda kullanılmakta olan ürünlerin veya iş ekipmanlarının da 6331 sayılı İş Kanunu çerçevesinde standartlarda aksi belirtilmediği sürece her yıl en az 1 defa olmak koşulu ile iş güvenliği uzmanlarının da belirtmiş olduğu risk analizindeki değerlendirmeler ışığında işverenler işletmelerindeki ekipmanl
MUAYENE
Türkiye
Günümüzde elektriksel güvenlik kavramı üzerinde çok durulmaktadır. Elektrikli veya elektronik cihazları kullanan kişilerin, akım ve gerilim gibi insan sağlığı açısından risk yaratan elektriksel özelliklerden korunmasını sağlamak amacı ile gösterilen çabalara elektriksel güvenlik denmektedir. Bilhassa fabrikalarda veya çeşitli büyüklüklerdeki üretim tesislerinde kullanılan cihazlarda tasarım ve üretim hataları varsa, bu cihazları kullanan çalışanların sağlığı tehlikede demektir. Bu nedenle bütün elektrikli cihazların denetlenmesi, ölçülmesi ve olası risklerinin ortaya konulması gerekmektedir. Özetle, elektriksel testler, elektrikli ve elektronik cihazların ve bu cihazları kullanan kişilerin maruz kaldığı elektriksel akımlarını, gerilimleri ve söz konusu cihaza ait bölümlerin direnç değerlerini tespit etmek ve bu değerlerin standartlara uygun olup olmadığını belirlemek amacı ile yapılmaktadır.
MUAYENE
Türkiye
Eko tasarım, daha iyi ürün tasarımı ile tüm yaşam döngüsü boyunca çevresel etkilerin azaltılmasıdır. Ürün kaynaklı çevresel etkilerin yaklaşık %80’i tasarım aşamasında belirlenebilir. Çevreye duyarlı tasarım sayesinde para ve enerji tasarrufu da yapılabilir. Eko-tasarım, bir ürünün henüz tasarlanma aşamasından başlayarak, beşikten mezara tüm aşamalarının çevreye daha duyarlı bir şekilde tasarlanmasını içeren bir yaklaşımdır. Ürünlerin doğaya daha duyarlı olması, kaynakların en etkin şekilde kullanılması ve geri dönüşümün teşvik edilmesini kapsar. Ürünün yaşam döngüsü boyunca çevresel performansını geliştirmek amacıyla ürün tasarımına çevresel özelliklerin entegrasyonudur.
MUAYENE
Türkiye
TÜRCERT elektromanyetik, mikrodalga ve anten konularında Ar-Ge, tasarım, ölçüm ve prototip üretim faaliyetlerinin sürdürüldüğü bir araştırma merkezidir. Bu çalışmalara paralel olarak kamu, TSK, üniversite, savunma sanayi ve özel sektöre elektromanyetik, anten ve radar kesit alanı konularında danışmanlık hizmeti verilmektedir.
ECOMARK
Türkiye
Ürün ve hizmetlerinin üzerine Ekomark© Etiketi koymak isteyen firmaların başvuru talepleri alındığında, önce bir firma ile bir sözleşme imzalanmaktadır. Bu sözleşme, kuruluşumuz tarafından verilecek hizmetin koşullarını ve her iki tarafa düşen sorumluluk ve yükümlülükleri açıklamak içindir. Sözleşmenin imzalanması ile birlikte kuruluşumuz Ekomark© belgelendirme çalışmalarını başlatır ve bu çerçevede önce firmadan, ürün veya hizmetlerin Eko-Etiket kriterlerini karşıladığını kanıtlayan belgeler, beyanlar, test sonuçları ve benzeri bilgileri talep eder. Ayrıca bir teknik dosya hazırlayarak değerlendirilmesi amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderir. Bakanlık başvuru sürecinde gerekli teknik desteği vermekle sorumludur. Bu desteği sağlamak üzere Bakanlık bünyesinde Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak Çevre Yönetim Sistemi ve Çevre Etiketi Şube Müdürlüğü kurulmuştur.
ECOMARK
Türkiye
Doğanın korunmasına yönelik bilinç yükseldikçe, üretici firmalar ve tüketiciler ve bir bütün olarak toplum, bir ürününün üretilmesi, kullanılması ve atık olması durumlarında çevre üzerindeki etkilerine daha fazla önem vermektedir. Bu anlamda çevre etiketleri, ürün veya hizmetlerin bütün yaşam döngüsü içinde ne kadar çevre dostu olabildiklerini, doğaya karşı duyarlılıklarını ve çevre ile ilgili gereklilikleri ne kadar yerine getirdiklerini gösteren bir uygulamadır. Kuruluşumuz Ekomark©, bu düşünceden yola çıkarak tamamen sorumluluk duygusu ile, Ekomark© Standardı’nı geliştirmiştir. Ekomark© Etiketi’ni taşıyacak ürün ve hizmetler, piyasadaki benzeri ürün ve hizmetlerden farklı olacaktır. Ekomark© Standardı’na göre bir çevre etiketi almanın bir zorunluluğu yoktur, bu tamamen gönüllü bir uygulamadır. Bu uygulama, tüketicilerin çevre dostu ürünlere daha fazla yönelmesini öngören bir sistemdir.
ECOMARK
Türkiye
Ekolojik sertifika, endüstriyel ürünlerde ve tarımsal ürünlerde tüm aşamalarında insana ve ekosisteme zararlı hiçbir kimyasal girdi, katkı maddesi ve yöntem kullanılmadan üretilen kontrollü ve sertifikalı ürünlerdir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2010 yılında Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik çıkarılmıştır. Bu yönetmeliğin çıkarılma amacı, organik tarımsal faaliyetlerin yürütülmesi, organik tarımsal üretimin ve pazarlamanın düzenlenmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması ve ekolojik dengenin korunmasına yönelik esasları belirlemektir. Yönetmeliğin kapsamı ise şu şekilde açıklanmıştır: Her çeşit bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretimi Kullanılacak girdilerin organik tarım yöntemlerine uygun olarak üretilmesi veya temin edilmesi Gıda veya yem olarak kullanılan mayalar Orman ve doğal alanlardan organik tarım ilkelerine uygun olarak ürün toplanması
ECOMARK
Türkiye
Yaşamın temelini doğal kaynaklar oluşturmaktadır. Su, hava, toprak, hayvanlar, madenler ve bitki örtüsü en temel doğal kaynaklarıdır. Her ne kadar bitmeyecekmiş gibi görünse de bu kaynaklar, insanların sorumsuz ve bilinçsiz kullanımı yüzünden hızla azalmaktadır. İnsanlara ve kuruluşlara düşen görev, doğal kaynakları yok etmek değil korumak olmalıdır. İnsanların ve işletmelerin yıllar boyunca doğaya bıraktıkları atıklar, buralarda yaşayan canlı türlerinin azalmasına ve hatta yok olmasına neden olmuştur. Ülkemizin kalkınması için sanayi tesislerine elbette ihtiyaç var ama önemli olan kaynakların tutumlu ve kirletilmeden kullanılmasıdır. Toprağa bırakılan zararlı atıklar, zamanla toprağın özelliklerini kaybetmesine ve verimsizleşmesine neden olmuştur. Toprak bitki örtüsünden yoksun kalmakta, çölleşmektedir. Su kaynakları,ormanlar ve yer altı zenginlikler de bilinçsizce tüketim sonucunda gittikçe azalmaktadır.