İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan, Binaların yangından korunması Hakkındaki Yönetmelik gereğince, kamuya açık bulunan yapılarda yer alan kapı, pencere, ara bölme, tavan, kolon, zemin vb. gibi bina ve yapılarda bulunan temel elemanlarının yangına dayanım koşullarının ve zamanlarının uluslararası standartlarda belirtilen şartları karşılaması gerektiği ifade edilmektedir. İlgili Yönetmeliğe gereğince, bir ürünün yangına dayanımı ve performansı, yalnızca ilgili Avrupa ve Türk Standartlarına göre belirlenen tarafsız, bağımsız ve belirli akreditasyonu bulunan bir yangın laboratuvarında test edilerek, bu test sonuç değerlerinin uzman teknik kişilerce değerlendirilmesi ile ispatlanması gerekmektedir.
EUROLAB
Türkiye
Ülkemizde yürütülen Avrupa Birliği ile uyum çalışmaları kapsamında birçok alanda köklü değişiklikler yaşanıyor. Bu alanlardan biri de yapı sektörüdür. Bu bağlamda olmak üzere yapı elemanlarını yangına karşı dayanım performanslarına yönelik Avrup Birliği ülkelerinde kabul edilen yeni sınıflandırmalar ve yaklaşımlar da ülkemiz yasal düzenlemelerine uyarlanmıştır. Bu çerçevede yapı malzemeleri sektörümüzde yangın güvenliği alanında oldukça önemli bir değişim yaşanmıştır. Aslına bakılırsa, gelişmiş ülkelerde yapı malzemelerine yönelik yangın güvenlik önlemleri ile ilgili ciddi yasal düzenlemeler ve yerel standartlar bulunmaktadır. Bu esaslar yangın risklerini en aza indirmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda yapı malzemeleri üreten firmalara da uygun ve etkin önlemlerin hangi koşullarda sağlanabileceği konusunda yol göstermektedir. Esasen ülkelerin yangın güvenlik önlemlerine yönelik yasal düzenlemelerin büyük bir kısmı yapı malzemeleri ve yapı elemanları ile ilgilidir.
BELGE
Türkiye
Kuruluşumuz esas olarak beş ana başlık altında laboratuvar hizmetleri vermektedir: Elektriksel testler: Bu kapsamda verilen başlıca testler şunlardır: aydınlatma armatürleri testleri, aydınlatma ölçümleri, dielektrik dayanım testleri, elektrikli tıbbi cihaz testleri, IP testleri, kablo testleri, kaçak akım testleri, katodik koruma testleri, LVD testleri ve EMC testleri. Endüstriyel testler: Bu kapsamda verilen başlıca testler şunlardır: aks (dingil) testleri, ayakkabı testleri, bal testleri ve analizleri, cam testleri, cam yangına dayanım testleri, çatı ve kompozit testleri, darbe dayanım testleri, deterjan testleri, ekolojik testler ve gübre testleri. Uygunluk testleri: Bu kapsamda verilen başlıca testler şunlardır: atık testleri, bağlantı güvenliği testleri, boyut kontrol testleri, çevre uygunluk testleri, cihaz uygunluk testleri, düşürme testleri, emisyon testleri, hava akış testleri, hava kalitesi testleri ve hava mikrobiyolojisi testleri.
TURINS MUAYENE
Türkiye
Firmanız bünyesindeki Elektriksel Periyodik Kontroller yapan kişilerin bağımsızlık, tarafsızlık ve güvenilirlik açısından muayene ettikleri ekipmanın tasarımcısı, tedarikçisi, montajcısı, satıcısı, sahibi, kullanıcısı, bakımcısı veya bu kesimlerin yetkili temsilcisi olmamasına dikkat ediniz. Türins olarak bu alandaki hizmetlerimiz; EMC Testleri ( Electromagnetic Compatibility - Elektromanyetik Uyumluluk ) LVD Testleri ( Low Voltage Directive - Alçak Gerilim Direktifi) Diğer Testler ( Gürültü Testi ve Akustik Ölçümler, Sızdırmazlık Testi - IP Koruma Testi, Mekanik ve Fiziksel Testler, Yangına Dayanım ve Tepki Testleri )
EUROLAB
Türkiye
Eurolab laboratuvar statik ya da dinamik koşullarda taşıyabileceği azami yük değerlerinin hesaplandığı testleri gerçekleştirmektedir. Silindirik, blok ve düzensiz şekilli doğal taş malzemelerin dayanımlarına göre sınıflandırılması için nokta yükü dayanım indeksi değerinin elde edilmesi ve dolaylı olarak tek eksenli basınç dayanımının belirlenmesi amacıyla kullanılan test cihazları ile eksenli yük altında eğilme dayanımının tayini için test hizmetleri vermektedir. Yük dayanım testleri ile yüklerin yapısal elemanlarda aktarımı; yapısal analizin, yapı tasarımının ve yapıların statik ve dinamik yükler altında dayanımının temel prensipleri, basit malzemeler kullanılarak yapılacak iki uygulama ile test edilmektedir.