ECOMARK

Türkiye

Office Building Outline icon Servis Sağlayıcı

ECOMARK
Web icon

Ürün kataloğu

Türkiye

Organik ürün belgesi, doğa ve çevre ile uyumlu bir üretim metodu olan organik imalatlar, çiftlik ve yerel kaynakların faaliyetine dayanan kendine yeterli kapalı bir ağın meydana getirildiği ve nihai mamulün yerine tüm üretim aşamaların incelenip belgelendirildiği üretim ağıdır. Ekolojik ve organik sertifikasyon kuruluşları, ürünlerin organik ürün olarak kontrol edilerek imal edildiğini belgeleyen organik mamul sertifikası verirler. Ekolojik ürünler, bazı kimyasal yan ürünler genellikle bitkisel ürünlerden elde edilirler. Çevreye ve kullanıcılarına zararsız olarak üretilmiştir. Doğal ekolojik dengeye uygun bir üretim metoduyla üretilen organik ürünlerdir.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

ECO Friendly Çevre Dostu Belgesi doğrudan, hızlı ve verimli bir şekilde tek bir işaret ile çevre dostu ürünleri tanıtmak için üreticilere yardımcı olur. Geri dönüşüm malzemelerin içeriği, tehlikeli olmayan maddeler ve enerji verimliliği performansı kullanımı bilişim ürünlerinin tüketicilerin algıları önemli faktörlerdir. Çevre, sürdürülebilirlik ve marka bağlılığını gösterme açısından önemli bir etkendir. Dünyada sürdürülebilir yaklaşımın bir parçası olarak çevre dostu ürünler kullanmak isterler. Ekolojik Etiket ECOmark® gibi çeşitli çevreye karşı duyarlılık kriterlerine dayanan ürünler dünyada ve ülkemizde daha fazla tercih edilmektedir. Kazanımlar; Yeniden Kullanma ve Geri Dönüşüm Kaynakları Koruma Enerjiyi Muhafaza Etme Basit Atık İşleme Çevrenin Korunması Uzun Süre Kullanım ECO Friendly Çevre Dostu Belgesi genellikle kalabalık pazar yerinde yeşil ve sürdürülebilir ürünlerin belirlenmesinde nihai tüketicilere ve alıcılara rehberlik edecektir.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

ECOmark doğrudan, hızlı, etkin ve verimli bir şekilde tek bir işaret ile çevre dostu ürünleri tanıtmak için üreticilere yardımcı olur. Doğal ekolojik dengeye uygun, geri dönüşüm malzemelerin içeriği, tehlikeli olmayan maddeler, insan sağlığına zararlı kimyasal içermeyen, zararlı boyar maddeler ve sentetiklerden uzak ve enerji verimliliği performansı kullanımı bilişim ürünlerinin tüketicilerin algıları önemli faktörlerdir. Çevre, sürdürülebilirlik ve marka bağlılığını gösterme açısından önemli bir etkendir. ECOmark genellikle kalabalık pazar ülkelerde ekolojik, organik ve sürdürülebilir ürünlerin belirlenmesinde nihai tüketicilere ve alıcılara rehberlik eder. Tüketici ürünleri için gönüllü sürdürülebilir bir ekolojik işarettir. ECOmark, ilgili sertifikasyon gereklilikleri ile birlikte, çevre üzerindeki tüketici ürünlerinin etkisini en aza indirgemeyi hedeflemektedir. Çeşitli sürdürülebilirlik düzenlemeleri ve gereksinimleri uyum sağlamak için, ilgili sertifikasyon gereklilikleri sağlar

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

Son yıllarda atmosferin dışında bulunan sera gazlarının yoğunluğu çok fazla artınca, artık tropikal ormanların gücü de bu olumsuz gelişmeyi gidermeye yetmemeye başlamıştır. Sera gazlarındaki bu artış ozon tabakasının açılmasına ve güneşin zararlı ışınlarının daha fazla yeryüzüne inmesine neden olmaktadır. Bu da doğal olarak tüm dünyada sıcaklıkların yükselmesine ve küresel ısınma olarak dillendirilen bir oluşuma neden olmaktadır. Eğer bir önlem alınmazsa ve sera gazları bu şekilde artmaya devam ederse, içinde bulunduğumuz yüzyıl sonlarında dünyada ortalama sıcaklık üç derece artacaktır. Ayrıca buzulların erimeye başlaması ile birlikte deniz suyu seviyesi yaklaşık 65 cm yükselmiş olacaktır. Yani küresel ısınmanın etkileri sadece sıcaklık artışı değil, aynı zamanda denizlerin yükselmesine bağlı taşkınların ve can ve mal kayıplarının yaşanması demektir.

Fiyat teklifi isteyin

Avrupa Birliği tarafından uyum yasaları kapsamında 2000 yılında 1980/2000 (EC) sayılı bir direktif çıkarılmıştır. Bu direktif gereğince ülkemizin, çevre etiketleri konusunda bir çevre yasası çıkarması gerekmektedir. Söz konusu direktif, çevre yasasının çıkarılmasını ve çevre etiket sisteminin ülkemize entegrasyonunu sağlamak amacı ile bu yasanın çıkarılmasını talep etmektedir. Bu konudaki yasal düzenlemeler henüz tamamlanmış olmasa da bugünden tüketicilerin bilinçlenmesi ve üretici firmaların üretim tesislerinde ve yöntemlerinde hazırlıklı olmaları açısından, Ekomark© Standardı’nı hazırlamıştır. Bu standart tasarlanırken, belgelendirme çalışmaları için, Avrupa Birliği tarafından çıkarılan ve 2010 yılında güncellenen 66/2010/EC sayılı Eko-Etiket Tüzüğü esas alınmıştır. Ekomark© Standardı’nda açıklanan kriterler, ürün grupları bazında Avrupa Birliği tarafından tespit edilen kriterler ile parallellik göstermektedir. Bunun yanında kuruluşumuz yabancı bir akredistasyon kuruluşndan akredite olmuştur ve bu yetkiye dayanarak firmalara, ürün ve hizmetlerinin tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde kullanmaları için Ekomark© Etiketi kullanım izni vermektedir. Ekomark© Etiketi bugün Avrupa Ülkeler’inde ve dünyanın her yerinde kabul görmektedir.

Domain icon Servis Sağlayıcı

ECOMARK

Merkez Mh, Gençosman Cd, No 11/E

34164 Istanbul - Türkiye

İletişim

Şirket bilgisi

Önemli rakamlar

  • Çalışan sayısına
    1 – 10

Organizasyon

  • Ana faaliyet konusu
    Servis Sağlayıcı

ECOMARK'in Faaliyetleri

  • Çevre denetlemesi
  • Ekolojik Belgelendirme
  • Eko Etiket
  • Eko Sertifikası
  • Ekolojik Sertifika
Office Building Outline icon
İşletmeniz için bir sayfa
Bunu görüyor musunuz? Potansiyel müşterileriniz de görüyor. europages sitesinde görünür olabilmek için bize katılın.

Fiyat Teklifi Talebi

Tek bir talep oluşturun ve doğrulanmış tedarikçilerden birden fazla teklif alın.

  • Yalnızca ilgili tedarikçiler
  • Veri gizliliği uyumlu
  • 100% ücretsiz