EMC TESTI

Türkiye

Office Building Outline icon Servis Sağlayıcı

EMC TESTI
Web icon

Ürün kataloğu

Türkiye

EMC Testi, Elektromanyetik Uyumluluk Testi olarak da bilinir. Günümüzde kullanılan EMC testleri su şekildedir; Test sırasında aşağıdaki 3 detektör şekli kullanılır; Tepe (Peak) Detector: zamanla değişen bir sinyalin en yüksek seviyesini kaydeder. Ortalama (Average) Detector: zamanla değişen bir sinyalin belirli bir süre boyunca ortalamasını kaydeder. Tepe Gibi (Quasipeak) Detector: belirli bir süre boyunca sinyalin genliğini ve tekrarlama sıklığını kaydeder. Emisyon testlerinde cihazın hem kablo üzerinden hem de hava ortamına yaydığı elektromanyetik dalgaların seviyeleri ölçülürken, bir diğer test olan bağışıklık testlerinde ise cihazın ortam kaynaklı manyetik alanlardan etkilenip etkilenmediği ve etkileniyorsa seviyesinin tespit edilmesi amaçlanır. Bahsi geçen bütün ölçümler elektromanyetik dalgayı soğurucu malzemelerle kaplanmış özel yalıtımlı yarı ya da tam yansımasız odalarda gerçekleştirilmektedir.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

EMC: Türkçesi elektromanyetik uyumluluk olarakta bilinir. Adındanda anlaşılacağı gibi herhangi bir cihazın manyetik özelliklerinin istenilen şartları karşılaması esasına dayanmaktadır. Türkiye’de tasarımın son aşamasına gelmiş ürünler Test edilmek üzere test laboratuvarlarına gönderilir Ürünün belli gereksinimleri her ürünün kendi türüne has bir standardı vardır ve her biri için alt-üst değerler ve teknik özellikler belirtilmiştir. Ürünün karşılayıp karşılamadığına ve resmi nitelikli raporlar hazırlanır ve Üretici firmaya teslim edilir. Test sonuçları olumlu ise firma bu belgeleri işaretleme işlemlerinde ( CE işaretlemesi, TSE işareti, vs) kullanır, olumsuz ise bunun nedenleri belirlenir ve söz konusu ürün üzerinde testleri geçecek şekilde yeniden tasarım yapılır ve yeniden test edilir.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

Elektromanyetik uygunluk testleri, cihaz veya sistemlerin çevrelerinde kablo vasıtası ile ya da havadan yayılan elektromanyetik gürültü testleri (Emisyon) ve EMC Testleri Cihazların ya da sistemlerin bulunduğu ortamda oluşan elektromanyetik gürültüden ne kadar etkilendiğinin kontrolünün yapıldığı Bağışıklık EMC testleri. Kullandığımız elektronik cihazların sayısının ve hassasiyet seviyelerinin her gün arttığı gün Günümüzde EMC testleri artık bir zorunluluk halini almıştır. EMC laboratuvarında test ve belgelendirme hizmeti verilen ürün gruplarından bazıları: Elektrikli Ev Aletleri Elektrikli Ticari Aletler Aydınlatma Armatürleri Profesyonel ve Endüstriyel Cihazlar Ölçüm ve Kontrol Cihazları Medikal Cihazlar EMC, standartları uygulandığı yere, standartlara uygun bir ayırma sistemleri vardır. Bu standartlar bütün dünyada kabul görmüştür. Sivil standartlar askeri ürünler için tasarlanmıştır.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

EMC Testi Yapmak İçin Neler Gereklidir Elektromanyetik spektrumun korunması Radyo iletim, mikrodalga iletişim, x-ray makineleri ve çok sayıda diğer ürünler için kullanabileceğimiz son derece sınırlı elektromanyetik spektruma sahibiz. Ne yazık ki, vericileri olmayan elektronik cihazlar bile, elektronik devrelere özgü anahtarlama akımları ve voltajın bir yan ürünü gibi, elektromanyetik radyasyonu yaymaktadır. Elektronik ürünlerden gelen istenmeyen elektromanyetik radyasyon miktarını sınırlamaksızın, elektromanyetik spektrum olumsuz etkilenebilir ve radyo iletimi için ayrılmış frekans bantları tehlikeye atılabilir. Kablosuz olmayan ve kablosuz elektronik ürünlerin sayısı artmaya devam ederken, önceden paketlenmiş elektromanyetik spektrum daha da kalabalık hale gelecektir. Bu önemli kaynağın korunması, cihazların gelecekte düzgün şekilde çalışmaya devam etmesini sağlamak için kritik önem taşır.

Fiyat teklifi isteyin

Elektrik ve elektronik mühendisliğinde kullanılan önemli kavramlardan biri olan elektromanyetik girişim ve uyumluluk, özellikle devre tasarımı olmak üzere birçok alanda karşımıza çıkıyor. EMC olarak kısaltılan bu kavramlar üzerinde yapılan çeşitli testler de mevcut. Peki EMC nedir? Ne gibi etkileri vardır? EMC testi, elektrikli ve elektronik cihazların çalışma esnasında çevresine yaydığı dalgalar sonucu yaşanılan performans düşüklüğü, cihazların bozulmaları bu etkilerle ilişkisini belirlemeyi amaçlar. Günlük hayatta birçok farkında olmasak da bu durumla karşı karşıya gelmekteyiz. Cep telefonlarının aracın sistemlerini etkilemesi, cep telefonu ile konuşurken bilgisayar ekranlarındaki görüntüde ve hoparlör de bozulma olması gibi. Bir cok teknolojik aletin bozulmasına sebeptir manyetik bozulmalar yaymaları.

Domain icon Servis Sağlayıcı

EMC TESTI

Merkez Mh, Gencosman Cd, No 11/I Gungoren

34164 Istanbul - Türkiye

İletişim

Şirket bilgisi

Önemli rakamlar

  • Çalışan sayısına
    1 – 10

Organizasyon

  • Ana faaliyet konusu
    Servis Sağlayıcı

EMC TESTI'in Faaliyetleri

  • Elektrik Mühendisliği - taşınabilir elektrikli aletler
  • EMC Test Laboratuvarı
  • EMC Testleri
  • EMC Testi
  • EMC Raporu
Office Building Outline icon
İşletmeniz için bir sayfa
Bunu görüyor musunuz? Potansiyel müşterileriniz de görüyor. europages sitesinde görünür olabilmek için bize katılın.

Fiyat Teklifi Talebi

Tek bir talep oluşturun ve doğrulanmış tedarikçilerden birden fazla teklif alın.

  • Yalnızca ilgili tedarikçiler
  • Veri gizliliği uyumlu
  • 100% ücretsiz