TÜRCERT SERTIFIKASYON

Türkiye

Office Building Outline icon Servis Sağlayıcı

TÜRCERT SERTIFIKASYON
Web icon
10 Ürünler

Türkiye

AB başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde, faaliyet gösterilen sektöre göre ürün ve hizmetlerin belgelendirilmesi çalışmaları yapılmaktadır. ISO ve ülkemizde TSE, bir mal veya hizmet üreten kuruluşların standartlara uygun üretim yapmaları ve tüketicilere kaliteli ürün ve hizmetler sunmaları yönünde standartlar geliştirmektedir. Bu belgelendirme çalışmaları belli standartları meydana getirmekte ve bu standartlarda, dünyada bunları kullanan tüm üreticler ve tüketiciler için bilinç ve duyarlılık oluşturmaktadır. Tüketiciler belli standartlara sahip ürünleri tercih etmeye başlarken, üreticilerde ürünlerinin tercih edilmesi için her geçen gün kalitelerini yükseltmeye çalışmaktadırlar.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

Sistem belgelendirme çalışmaları, yönetim sistemleri kapsamaktadır. Bu sistemlerin getirdiği standartları uygulamadaki amaç, işletmeyi daha stabil bir şekilde yönetebilmek, müşteri ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve yönetim sistemlerinin işletmeye sağladığı sayısız yararlardır. Aslında yönetim sistemleri, işletmeleri hep bir adım daha öne gitmeye zorlayan yapılardır. Bu açıdan her işletme için kullanılması çok önemlidir. Kapitalizm acımasız ortamında hem ayakta kalabilmek hem de kalitenizden hiç bir taviz vermeden hizmet ve faaliyetlerinize devaam etmeniz oldukça zordur. Yönetim sistemleri sayesinde kuruluşlar önünü daha net görebilir hale gelir. Bu da işletmeye son derece önemli bir avantaj sağlar.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

Bir laboratuar hizmetinin, muayenenin, ürün, sistem veya personelin belirli bir standart veya teknik düzenlemeye uygun olduğunun yazılı olarak bağımsız bir kurum veya kuruluş tarafından belirlenmesi faaliyetidir. Söz konusu ürün belgelendirme olduğunda firmanın değil ürünün belgelendirildiği anlaşılır. Mesela eğer Avrupa pazarında bir ürü nsatmak istiyorsanız, ilgili ürünün üzerinde CE işareti olmadan satış yapmanız kesinlikle yasaktır. Bu pazarda ürün satmak istiyorsanız ürününüz bir akredite kuruluş tarafından ilgili kriterlere göre incelenir ve onay alırsa ürüne CE belgesi konulabilir. Ürün belgelendirme, sadece CE belgesi ve CE işaretinen ibaret bir kavram değildir. Birçok farklı alanda, birçok farklı ürün için farklı kriterler isteyen farklı sistemlerde vardır. Örneğin; Helal belgesi, bir ürünün Helal olarak değerlendirildiği takdirde, pazara helal etiketiyle çıkmasını sağlayan bir ürün belgelendirme çeşididir.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

Havacılık sektörü güvenlik bilinci açısından en titiz davranan sektördür. Sürekli kamuoyunun dikkatini çeken ve hata olasılığının sıfır olması gereken bu sektörün her alanında yüksek kalite beklentileri bulunmaktadır. Ancak bu taahhüdün sağlanması için de bağımsız bir belgelendirme sistemine ihtiyaç duyulmuştur. Bu belge bir yandan güvenlik kalitesini temin ederken bir yandan da işletmelere yeni iş fırsatları yaratmaktadır. AS 9100 standardı bir Kalite Yönetim Sistemi standardıdır ve tamamen ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi üzerine kurulmuştur. Ancak uzay, havacılık ve savunma sektörlerine özgü tanımlamalar, kriterler ve ilaveler içermektedir. AS 9100 kaliteyi geliştirerek havacılık/uzay endüstrisi üreticilerinin yapısını güvence altına almak amacıyla havacılık/uzay endüstrisi tarafından yazılmıştır. Bu standart Avrupa ‘da EN 9100; Amerika ‘da AS 9100 ve Uzak Doğuda SJAC 9100 adıyla yayınlanmıştır.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

Global otomotiv endüstrisi sürekli gelişimin yanı sıra ürün kalitesi, verimliliği ve rekabet gücü konusunda dünyadaki en iyilerle aynı düzeyde olunmasını gerektirir. Bu amacı gerçekleştirmek için pek çok taşıt üreticisi, tedarikçilerin otomotiv sektöründeki tedarikçiler için hazırlanan ISO /TS 16949 olarak bilinen Kalite Yönetimi standardında belirtilen titiz teknik direktfilere uymasında ısrar eder. ISO/TS 16949:2009, mevcut Amerikan (QS-9000), Alman (VDA6.1), Fransız (EAQF) ve İtalyan (AVSQ) otomotiv kalite sistem standartlarını global otomotiv endüstrisi kapsamında, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için çok çeşitli belgelendirmeye olan ihtiyacı ortadan kaldırma amacı ile düzene sokan bir ISO teknik şartnamesidir.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

CE uygunluk işareti, 1985 yılında benimsenen Yeni Yaklaşım politikası ile gündeme gelmiştir. Bu işaret Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında yer alan ürünlerin, ilgili direktiflere uygun olduğunu ve öngörülen bütün uygunluk değerlendirme faaliyetlerinden geçtiğini gösteren AB mevzuatına uygunluk işaretidir. CE işareti, bir ürünün Avrupa Topluluğu direktifleri ile belirlenen sağlık, güvenlik, çevrenin tüketicinin korunması gereklerine uygun olduğunu gösteren bir birlik işaretidir. CE işareti tüketiciye bir kalite güvencesi sağlamaz, yalnızca ürünün asgari güvenlik koşullarına sahip olduğunu gösterir. CE işareti taşıyan bir ürün, Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında serbest dolaşımagirmekte, böylece işaret bir nevi “ürün pasaportu” işlevi de görmektedir. CE işareti bulunan bir ürünün,Avrupa Birliği ve EFTA ülkelerinden standartlarla ilgili yasal gerekçeler ortaya konarak geri çevrilmesi mümkün değildir. CE işareti ürünün topluluk teknik mevzuatına uygunluğunu belirten bir semboldür.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

Periyodik Muayene, Yasal mevzuatlar ile belirlenmiş, uygulanması zorunluluk arz eden gerek ürün güvenliği gerek piyasa gözetim denetimleri gerekse Avrupa Birliği serbest pazarları en başta olmak üzere, ürettikleri ürünlerini farklı ülkelere göndermeyi, ihraç etmeyi amaçlayan üreticiler, uluslararası teknik onaylarının doğruluğunu kanıtlarken bazı muayene, ölçüm & test işlemelerini yaptırmakla yükümlüdürler. 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” gereğince oluşturulan 25.04.2013 tarih & 28628 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği”, özel işletme ve kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan iş ekipmanlarının kullanılmasıyla alakalı sağlık ve güvenlik bakımından uyulması zorunlu tutulan asgari şartları belirlemektedir.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

İçinde bulunduğumuz dünyanın sürdürülebilirliğini tehdit eden, günümüzün tartışmasız en büyük problemi olan çevre sorunları ve kirliliği, sanayileşmenin sonucunda iyice hissedilir hale gelmiştir. Önceleri sadece kirlenme olarak algılanan ve uluslararası boyut kazanmadan yerel özellik taşıyan çevre sorunları, gün geçtikçe hızla çoğalmış, yerellikten kurtulup tüm dünyanın sorunu olmuştur. İşte bu noktada insanlığın çevreye verdiği zararı azaltmak için çevre standartları, çevreye yönelik ulusal ve uluslararası yasal mevzuatlar uygulamaya alınmıştır. Bu kapsamda çevrenin korunmasına yönelik olarak Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından yayımlanan standart serisine ISO 14000 serisi denilmektedir. ISO, Çevre Yönetim Sistemi standartlarını ilk olarak 1996 yılında belirlemiştir. 2004 yılında bu standartlarda güncelleme yapılmış ve bugün bu sistem için yapılan belgelendirme çalışmalarında ilgili kuruluşlara ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi verilmektedir.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

Bilgi hangi biçimi alırsa alsın veya paylaşıldığı veya toplandığı hangi anlama gelirse gelsin her zaman uygun bir şekilde korunmalıdır. Birçok varlığın kaybedilmesi durumunda telafisi mümkün iken kaybedilen bilginin parasal bir karşılığı yoktur. Bu sebeple değişen ve gelişen günümüz koşullarında bilginin önemi ve korunması gerekliliği de giderek artmaktadır. Bilgi; yazı ile elektronik ortamlarda, sözle, çalışanların hafızalarında ve daha birçok biçimde kullanılabilir ve saklanabilir. Bilgi güvenliği bilgiyi, ticari sürekliliği sağlamak, ticari kayıpları en aza indirmek ve ticari fırsatların ve yatırımların dönüşünü en üst seviyeye çıkartmak için geniş tehlike ve tehdit alanlarından korur. Bilgi birçok biçimde bulunabilir. Kâğıt üzerine yazılmış ve basılmış olabilir, elektronik olarak saklanmış olabilir, posta yoluyla veya elektronik imkânlar kullanılarak gönderilebilir, filmlerde gösterilebilir veya karşılıklı konuşma sırasında sözlü olarak ifade edilebilir.

Fiyat teklifi isteyin

Türkiye

Söz konusu gıda olduğunda, üretiminden tüketimine kadar her türlü süreçte tartışmasız en önemli nokta hijyen konusudur. Sağlıksız ve hijyenik olmayan gıdalar insan sağlığını olumsuz etkileyerek kitlesel olarak büyük sağlık sorunlara yol açabilirler. Milyonlarca insanın çeşitli besin ihtiyaçları gidermek için hergün binlerce ton gıda üretilip tüm bu ürünlerin sofralara gelene kadarki lojistik işlemleri yapılmaktır. Gıda zinciri denilerek ifade edilmek istenen aslında bir ürünün, tarladan başlayarak yenmek üzere masaya gelinceye kadar olan çeşitli işlem süreçlerinin tamamını ifade etmektedir. Kısaca gıda maddelerinin üretiminde, tarladan başlayıp, hazırlama, işleme, üretim, ambalajlama, depolama, taşıma, dağıtım ve nihayet piyasaya sunulma aşamalarının tümüne gıda zinciri denmektedir.

Fiyat teklifi isteyin

Domain icon Servis Sağlayıcı

TÜRCERT SERTIFIKASYON

Merkez Mh, Gençosman Cd No 11/A Güngören

34164 Istanbul - Türkiye

İletişim
Office Building Outline icon
İşletmeniz için bir sayfa
Bunu görüyor musunuz? Potansiyel müşterileriniz de görüyor. europages sitesinde görünür olabilmek için bize katılın.

Fiyat Teklifi Talebi

Tek bir talep oluşturun ve doğrulanmış tedarikçilerden birden fazla teklif alın.

  • Yalnızca ilgili tedarikçiler
  • Veri gizliliği uyumlu
  • 100% ücretsiz